شرکت خدمات فرش فرمانبر

قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / ترمیم فرش _ رفو فرش _ تعمیر فرش / شیرازه فرش│هرآنچیزی که لازم است در مورد شیرازه فرش بدانید+ فیلم

شیرازه فرش│هرآنچیزی که لازم است در مورد شیرازه فرش بدانید+ فیلم

این بار در این مقاله از وب سایت خدمات فرش قصد داریم به سراغ معرفی کامل و جامع یکی دیگر از خدمات جانبی فرش برویم که در حوزه رفو و خدمات فرش دستبافت و ماشینی طرفداران زیادی دارد.

این خدمات جانبی دقیقا روشی است که در حاشیه طولی فرش انجام میگیرد که شیرازه پیچی با شیرازه دوزی فرش نام دارد.

شیرازه فرش چیست؟

در تعریف راحت و عامیانه ، شیرازه فرش دقیقا روشی است که به وسیله یک نخ ضخیم و یک سوزن مخصوص در حاشیه طولی فرش زده میشود که نوع رنگ نخ شیرازه میتواند بسته به سلیقه صاحب فرش یا با توجه به رنگ قالب زمینه فرش تغییر میکند.

 

انجام عمل شیرازه بافی و بافت شیرازه فرش در حاشیه فرش دستباف

 

مزیت های شیرازه پیچی فرش چیست؟

اصولا شیرازه یکی از ارکان اصلی ساختمان هر فرش میباشد و مانند یک قاب عمل میکند که فرش را از دوطرف طولی جهت جلوگیری از هم پاشیدن بافت فرش احاطه میکند. 

و دقیقا مانند ریشه های فرش است که اگر نباشد شاید قالی ماشینی یا دستبافت شما  آن زیبایی منحصر به فرد خودش را از دست بدهد و فرش ناقص به نظر برسد.

 

 

۲ مزیت اساسی شیرازه بافی در فرش:

۱- اگر دقت کنید در حاشیه طولی فرش یکسری پرز هایی وجود دارد که جزء خود بافت فرش محسوب میشوند  که در صورت نبود شیرازه ، به مرور زمان بافت طولی فرش میرزد و از تراکم بافت در آن ناحیه کم میشود طوری که پس از مدتی اگر دقت کنید به وضوح مشاهده میکنید که از حاشیه فرش کاسته شده است پس شیرازه دوزی باعث استحکام  قسمت طولی فرش میشود و همچنین باعث برقراری نظم خاصی در آن ناحیه میشود که اصطلاحا باعث پلمپ بافت فرش میشود.

 

۲- خود شیرازه زنی با توجه به سلبقه ای که خود رفوگر در هنگام اجرای آن به خرج میدهد میتواند طرح های زیبایی را در حاشیه طولی فرش پیاده کنید.مثلا به جای استفاده از یک نخی که شاید هیچ ارتباطی با فرش نداشته باشد از نخی استفاده کند که با چله فرش یا رنگ پس زمینه فرش هماهنگ باشد. (مانند تصویر زیر)

 

 

تصویری از شیرازه فرش دستباف در شرکت خدمات فرش فرمانبر

 

 

از شیرازه دوزی برای چه نوع فرش هایی کاربرد دارد:

یکی از سوال هایی که خیلی رایج است این است که شیرازه پیچی برای چه نوع فرش هایی کاربرد دارد؟

اگر دقت کنید مشاهده میکنید که تمام فرش ها اعم از دستبافت ، ماشینی حتی فرش های فانتزی به آن مجهز هستند اما نحوه انجام آن برای فرش های ماشینی و دستباف تفاوت دارد. که در عنوان بعدی به طور دقیق آنرا توضیح داده ایم.

 

 نحوه شیرازه زنی فرش دستبافت و ماشینی چگونه است:

در ابتدا لازم است بگویم تمام فرش ها از ابتدا شیرازه پیچی شده اند چه فرش های ماشینی که در هنگام تولید در کارخانه این کار انجام میشود و چه فرش های دستبافت که پس از اتمام بافت برای عرضه و فروش آماده میشود. اما ممکن است بنا به دلایلی و بی احتیاطی شیرازه فرش شما دچار مشکل شود و نیاز باشد تا آنرا به طور کامل برای شما تعویض کنیم. 

اگر شیرازه به صورت جزئی دچار مشکل شده باشد مثلا  قسمتی از آن دچار پارگی شده باشد که در این صورت نیاز به  تعویض کامل آن نیست و ترمیم شیرازه به آسانی توسط رفوگر انجام میشود.

 

در این تصویر نحوه شیرازه دوزی و شیرازه پیچی فرش دستباف را مشاهده میکنید

 

 

بین شیرازه دوزی فرش دستباف و ماشینی چه تفاوت هایی وجود دارد:

۱- شیرازه فرش های دستباف  توسط رفوگر با دست زده میشود اما شیرازه پیچی فرش های ماشینی توسط  دستگاه های مخصوص که دستگاه سردوز نام  دارد انجام میشود.

۲- اصولا  شیرازه بافی فرش های ماشینی با دستگاه سردوزی زده میشود برای فرش های ماشینی از اصطلاح سردوز هم استفاده میشود.

۳- شیرازه فرش دستباف چون با دست زده میشوند  زحمت زیاد تر و نیاز به زمان بیشتر دارد در صورتی که شیرازه فرش های ماشینی با دستگاه است و سرعت انجام آن نیز بیشتر است و به همان نسبت اجرت آن نیز کمتر است.

۴- نوع نخ به کار رفته برای شیرازه پیچی فرش های ماشینی با دستی کاملا فرق دارد که هرکدام برای انجام این کار نخ مخصوص به خود را میطلبد.

 

چه عواملی باعث خرابی و کوتاهی عمر شیرازه فرش میشوند:

۱- رسیدن رطوبت به شیرازه های فرش  در نتیجه پوسیدگی آنها میتواند موجب خرابی و از بین رفتن هرچه سریع تر آنها شود.

۲- تماس بیش از حد شیرازه با زمین بر اثر کشیدن فرش بر روی سطوح سخت و ناهموار باعث  نخ نما شدن شیرازه ها  و از بین رفتن حالت اولیه شیرازه میشود.

۳-عامل دیگر که میتواند موجب خرابی آنها شود  بیدخوردگی فرش است.

۴- پارگی شیرازه هم میتواند یکی از عوامل دیگر کوتاهی عمر شیرازه های فرش شود. 

 

 

تعمیر و ترمیم شیرازه فرش در کارگاه رفوگری فرش فرمانبر

 

 ترمیم و تعمیرشیرازه فرش چگونه انجام میشود؟

ترمیم و تعمیر شبرازه فرش به دوصورت 

گاهی اوقات ممکن است قسمتی از شیرازه دچار مشکل جزئی میشود که در این صورت نیازی به تعویض کامل آن نخواهد بود و تعمیر شیرازه  توسط رفوگر به گونه ای انجام میشود که شیرازه عین روز اولش دوباره حالت طبیعی خود را به دست آورد. 

اما گاهی هم پیش می آید که شیرازه با گذر زمان با عواملی که در عنوان قبل گفتیم به صورت کامل دچار مشکل میشود طوری که  حالت از هم گسیختگی پیدا میکند که در این صورت رفوگر با تیغ های مخصوص به صورت کامل شیرازه لبه فرش را به صورت کامل جدا میکند و دوباره شروع به شیرازه پیچی فرش میکند. که همان طور گفته شد برای فرش های دستبافت این کار با دست و برای فرش های ماشینی و موکت این کار یا دستگاه سردوز زنی که مخصوص این کار است انجام میدهد.

 

 

 

فیلم شیرازه بافی فرش در شرکت خدمات فرش فرمانبر : 

 

 

این مقاله به روز خواهد شد و مطالب جدید تری به آن نیز اضافه میشود.

 

 

درباره ی علی فرمانبر

مطلب پیشنهادی

چرا نباید سرخود اقدام به ترمیم سوختگی و پارگی فرش کنیم؟(دی ۱۴۰۱)

ترمیم سوختگی فرش│چرا نباید سرخود اقدام به ترمیم سوختگی و پارگی فرش کنیم؟ آپدیت ۹/۹/۹۹) …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo