پوسیدگی فرش را مانند پوسیدگی دندان حتما جدی بگیرید .
اگر میخواهید با پوسیدگی فرش به صورت کامل آشنا شوید و راه های پیشگیری از آنرا بدانید و برای همیشه از شراین عامل مخرب فرش خلاص شوید پس حتما تا انتها این مقاله از وب سایت خدمات فرش را مطالعه کنید.
تضمینی :
ما تضمین میکنیم بعد از خواندن این مقاله و رعایت موارد گفته شده در آن فرش هایتان برای همیشه از پوسیده شدن و پوسیده ماندن در امان خواهند ماند.
در این مقاله قرار است به چه مباحثی پرداخته شود:
عوامل اصلی پوسیدگی فرش چه چیز هایی هستند؟
معرفی راه کار هایی برای پیشگیری از پوسیدگی فرش
نحوه تعمیر و ترمیم پوسیدگی فرش و معرفی روش هایی برای رفع پوسیدگی فرش + ویدئو
چرا در ترمیم پوسیدگی فرش باید عجله کنید
چرا باید هرچند از گاهی پشت فرش را به صورت کامل برسی کنید؟
چگونه خودتان در خانه از پوسیدگی فرشتان اطلاع پیدا کنید؟ ( علائم آن چیست)
در هنگام شستن فرش چه اصولی را رعایت کنیم که منجر به پوسیدگی نشود؟
اقدامات لازم و اولیه در برخورد با فرش پوسیده
مقایسه مقاومت فرش های مختلف در برابر پوسیدگی
پوسیدگی فرش چیست؟
اصولا هر عاملی که بتواند الیاف داخلی فرش را ( تارو پود ، نخ بافت ، از بابا بپرس ) تحت تاثیر قرار دهد و منجر به سست شدن و از هم پاشیده شدن بافت شود را پوسیدگی فرش مینامند.
در حقیقت در اثر این معضل بافت فرش کاملا از هم جدا میشود بدون اینکه صاحبین فرش بدانند .
بسیاری از افرادی که جهت تعمیر فرش های پوسیده به شرکت خدمات فرش مراجعه میکنند زمانی که از آنها میپرسیم که چرا زود تر جهت تعمیر اقدام نکردید . اکثر آنها یک جواب دارند و آنهم این است که میگویند “ما کلا از پوسیدگی فرشمان بی خبر بوده ایم و کاملا به صورت اتفاقی متوجه شدیم که قسمتی از فرشمان از هم جدا شده و انگار که پاره شده ”
ابتدا باید بگویم پاره شدن فرش با پوسیدگی فرش کاملا با یکدیگر تفاوت دارند و یکی نیستند اما پوسیدگی فرش میتواند منجر به پارگی فرش شود که در ادامه همین مقاله کامل تر توضیح خواهیم داد.
علت پوسیدگی فرش:
مهمترین و اصلی ترین علت پوسیدگی فرش ، رطوبت رطوبت رطوبت است. که به طرق مختلف در فرش نفوذ کرده و مثل یک تومور سرطانی بدخیم و مخرب ابتدا الیاف فرش را سست و ضعیف میکند و زمانی که فرش را برسی میکنید متوجه میشوید که فاجعه ای بزرگ رخ داده و فرش دستبافت تمام پشم که به قیمت هایی بالایی امروز خرید و فروش میشود یا فرش ماشینی دست بافت گونه ای که امروزه پایین تر از ۳ میلیون تومان در بازار به فروش نمیرسد دچار پوسیدگی شده و چاره ای جز تعمیر آن وجود ندارد.
از طریق لینک زیر میتوانید از آخرین قیمت فرش های ماشینی اطلاع پیدا کنید.
۵ علت پوسیدگی فرش :
۱#- ریختن آب و مایعات بر روی فرش :
زمانی که آب یا مایعاتی بر روی فرش میریزد مهمترین و اولین کار این است که رطوبت ایجاد شده را سریعا از روی فرش بردارید . که این کارا میتوانید به وسیله یک قاشق انجام دهید طوری که قاشق را در جهت خاب فرش بکشید و رطوبت و مایع ریخته شده را تا حد امکان جمع آوری کنید. سپس به وسیله یک پارچه آب گیر قسمت مرطوب را خوب بکشید و در آخر هم برای محکم کاری و خشک کردن کامل ازحرارت سشوار استفاده کنید.
۲#- قرار گرفتن فرش در مکان هایی که احتمال رطوبت در آن قسمت ها زیاد تر است:
از جمله این مکان ها میتوان به پنجره ، شوفاژ ، جلوی درب حمام و دستشویی اشاره کرد.
۳#- شستن نادرست فرش :
تذکر جدی : استفاده زیاد از مواد شوینده اسیدی مثل وایتکس و سولفید در شستوشوی فرش به شدت هر چه تمام تر موجب پوسیدگی جبران ناپذیر فرش میشود.
۴#- خشک کردن غیر اصولی فرش ها
۵#- فشار:
وارد شدن فشار بیش از حد و طولانی مدت بر روی فرش ( مثل قرار دادن اجسام سنگین بر روی قالی) مشروط به اینکه رطوبت نفوذ کرده باشد میتواند یکی از علت های پوسیدگی فرش باشد . اما فشار وارده بر فرش به خودی خود موجب بیدخوردگی فرش های دستبافت میشود.
نقش مخرب رطوبت بر روی فرش های دستبافت نسبت به فرش های ماشینی بیشتر است چرا که نفوذ رطوبت به فرش دستبافت علاوه بر پوسیدگی میتواند موجب زمار ( قاطی شدن رنگ های فرش دستبافت) و همچنین رشد کپک و قارچ بر روی فرش دستبافت شود.
انواع پوسیدگی فرش و تفاوت آنها:
این معضل رایج فرش را میتوان به دو دسته سطحی و عمقی تقسیم بندی کرد که به برسی هرکدام میپردازیم:
در نوع عمقی :پوسیدگی به عمق فرش میرسد طوری که الیاف و تارو پود به طور کامل از بین میروند و فرش در قسمت پوسیده شده کاملا از هم میپاشد طوری که انگار فرش پاره شده. و به راحتی پرز های فرش کنده میشوند.
طبیعی است که در این نوع ترمیم پوسیدگی فرش به دقت و زمان زیاد تری نیاز دارد و همچنین هزینه تعمیر فرش پوسیده شده نیز بیشتر است.
در نوع سطحی ، پوسیدگی زیاد به عمق فرش نفوذ نکرده و و نحوه ترمیم آن به گونه ای است که معمولا رفوگر با خارج کردن تون های پوسیده فرش و جایگزین کردن تون های نو به وسیله سوزن کشی ، پوسیدگی را به طور کامل از بین میبرد . و طبیعی است که این نوع به زمان کمتری برای تعمیر پوسیدگی فرش نیاز دارد.
معرفی راه کارهایی برای جلوگیری از پوسیدگی فرش ( این مطلبش با عنوان بالایی تکراریه یا یکیش کن یا توضیحات بالایی رو برای این بنویس )
خب طبیعتا شما باید تمام مواردی را که در قسمت علت پوسیدگی فرش بیان کردیم را به صورت کامل رعایت کنید که اگر به طور خلاصه بیان کنیم میتوان به این موارد اشاره کرد:
۱- در هنگام ریختم مایعات یا آب بر روی فرش آنرا بلافاصله به صورت روشی که بالا گفته شد پاکسازی کنید.
۲- از قرار دادن فرش در مکان هایی که احتمال رطوبت در ان قسمت ها وجود دارد خود داری کنید.
۳- اصول شستن فرش را به طور کامل فرا بگیرید و از مواد شوینده که منجر به آسیب به الیاف فرش میشود استفاده نکیند. مثل وایتکس و سولفید
۴- اگر خودتان اقدام به شستن فرش میکنید حتما روش خشک کردن فرش ها را به طور کامل فرا بگیرید( توضیح بده بعدا و از بابا بپرس)
پشت فرش را به طور کامل چک کنید:
به شما صاحبین فرش های ماشینی و دستبافت پبشنهاد میکنیم حتما هرچند وقت یکبار به طور کامل پشت فرش را چک کنید و اگر مورد مشکوکی از پوسیدگی فرش که در مبحث بعدی به طور کامل بیان میکنیم بتوانید پوسیدگی را تشخیص دهید و هرچه سریع تر در جهت ترمیم آن اقدام کنید.
علت اینکه پشت فرش را باید برسی کنید این است که تنها تشخیص اینکه یک فرش پوسیده است یا خیر تنها ازپشت آن میتوان متوجه شد.
نشانه های پوسیدگی فرش را بشناسید ( چگونه خودتان در منزل اقدام به شناسایی فرش پوسیده کنید):
علائم و نشانه های پوسیدگی فرش را معمولا با این ۴ روش میتوان تشخیص داد:
۱- سیاه شدن قسمت پوسیده، از پشت فرش:
اگر پشت فرش را برسی کردید و متوجه قسمت سیاهی شدید باید روی آن قسمت بیشتر حساس شوید چون ممکن است آن قسمت پوسیده شده باشد.
توجه: الزاما هر سیاهی در پشت فرش نشان از پوسیدگی نیست ولی برای اینکه صد در صد مطمئن شوید ۳ مورد دیگر هم که درادامه بیان کردیم را هم باید برسی کنید.
۲- استفاده از یک سوزن بلند و ضخیم:
سوزن را به صورت عمودی در قسمتی که مشکوک به پوسیدگی است را فرو بببرید اگر با انجام این کار صدای شکننده ای را شنیدید مطمئن باشید فرشتان پوسیده است .
گاهی اوقات پوسیدگی آن قدر شدید است که حتی با فرو بردن ناخن انگشت هم این صدای شکنندگی الیاف فرش به گوش میرسد.
۳- روش سوم تخصصی تر است و برای انجام آن باید دقت بیشتری به خرج دهید به این صورت که سوزن را به بین الیاف فرش برده و تون فرش را به واسطه سوزن به بالا بکشید اگر تون قالی خیلی راحت کنده شد و تون بالا آمد نشان دهنده این است که تون فرش بر اثر پوسیدگی مقاومتش را از دست داده و سست شده است. اما اگر این کار را انجام دادید ولی احساس کردید تون فرش کنده نمیشود و بالا نمی آید این یعنی اینکه پوسیدگی در فرش شما رخ نداده و اصلا جای نگرانی نیست.
۴- بوی بد رطوبت:
همه فرش های پوسیده ممکن است بوی رطوبت نداشته باشند و ممکن است فرشی پوسیده باشد اما از خودش بوی رطوبتی ساطع نکند.
اگر در ناحیه پوسیدگی فرش بوی رطوبت زننده ای به مشامتان خورد و اگر این بو مداوم بود میتواند از علت پوسیدگی فرش باشد.
توجه : در ناحیه ای از فرش که پوسیدگی رخ میدهد ، بافت و الیاف آن ناحیه کاملا سست هستند طوری که اگر دست خود را در آن ناحیه فشار دهید خودتان متوجه خواهید شد. در صورتی که بافت های اطراف ناحیه پوسیده اصلا این گونه نیستند و از استحکام بالایی برخوردارند.
در هنگام برخورد با فرشی که دچار پوسیدگی شده چه اقداماتی باید انجام دهیم:
یکی از مهمترین این اقدامات و الزامات # نحوه جمع کردن فرش است . یعنی فرد پس از اینکه متوجه شد فرش دچار پوسیدگی شده است باید هرچه سریع تر فرش را به رفوگر متخصص بسپارد . اما اینکه فرش را چگونه و با چه تکنیکی جمع کند که فرش پوسیده بیشتر آسیب نبیند بسیار مورد مهمی است.
بهتر است برای جمع کردن فرش های پوسیده دستبافت و ماشینی حدالامکان آنها را لول کنید(لول کردن فرش استاندارد ترین حالت جمع کردن فرش است) و به صورت لول شده آنهارا به کارگاه رفوگری انتقال دهید اما اگر قصد تا زدن فرش را دارید به این نکته حتما حتما توجه کنید که قسمت پوسیده شده به هیچ عنوان در لبه تا فرش قرار نگیرد که این میتواند آسیب را جدی تر و پارگی حاصل از پوسیدگی را بیشتر کند.
نحوه تعمیر و ترمیم فرش های پوسیده چگونه انجام میگیرد؟
مباحثی که در به روز رسانی های بعدی این مقاله تکمیل خواهند شد:
چرا در ترمیم پوسیدگی فرش باید عجله کرد؟
در هنگام شستن فرش های ماشینی و دستباف چه اصولی را باید رعایت کنیم که منجر به پوسیدگی نشوند؟
مقاومت فرش های مختلف در برابر پوسیدگی چگونه است؟
تشکر از شما دوستاران وب سایت خدمات فرش از اینکه این مقاله را هم تا انتها مطالعه فرمودید :
علی فرمانبر متخصص ترمیم و تعمیر انواع فرش های دستبافت و ماشینی.
شما هم اگر در این زمینه:
۱- تجربه ی خوب یا بدی دارید
۲- نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید
میتوانید از قسمت دیدگاه ها که در پایین همین مقاله درج شده است آنرا با دیگر اعضای وب سایت به اشتراک بگزارید .
همچنین شما عزیزان میتوانید سوالات خود را در همین قسمت درج کنید تا در کمترین زمان توسط خود استاد رفوگر مستقیما به آن پاسخ داده شود.
اگر به نظر شما این مقاله مفید بود و دوست و آشنایی را میشناسید که این مقاله میتواند حلال بزرگی برای مشکلش باشد لطفا همین الان این لینک را برایش ارسال کنید.
لطفا این لینک را دقیقا به اشتراک بگزارید:
بسیار مباله عالی بود ….سلام خسته نباشید من یه فرش دستباف دارم که با رطوبت دچار پوسیدگی شده و نمیدونم چکارش کنم شما میتونید کمک کنید ومشاوره بدید ممنون میشم اگر جایی رو میشناسید که فرش چند تیکه درست میکنند معرفی کنید