شرکت خدمات فرش فرمانبر

قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / چگونه از فرش ماشینی خود مراقبت کنیم؟(اصول جزء به جزء)

چگونه از فرش ماشینی خود مراقبت کنیم؟(اصول جزء به جزء)

امروز با یک مقاله دیگر در مورد اصول نگه داری و حفظ فرش ماشینی در خدمت شما هستیم . و همان طور هم که در عنوان گفتیم در این مقاله قرار است به صورت جزئ به جزء این مهم را بپردازیم و به موارد آسیب زا و راه حل جداگانه هر کدام به صورت دقیق اشاره کنیم . امیداوارم منو تا آخر این مقاله همراهی کنید.

قبل از اینکه شروع کنیم  ابتدا میخواهم یک نکته را متذکر شوم و آن هم این است که : ممکن است بعضی از محتویات و موارد  این مقاله را در وب سایت های دیگر مشاهده کنید. و این مورد کاملا طبیعی است چون اصول و فنون همه یکسان هستند اما ما در این مقاله تمام موارد را به صورت کامل ( صفرتاصد) برای شما بیان خواهیم کرد. 

نگه داری فرش ماشینی شامل موارد زیادی است و رعایت این موارد که در جلوتر به آن اشاره میکنیم  در نحوه نگه داری فرش ماشینی به شدت تاثیر گزارند.

این موارد شامل:

  1. اصول جارو کردن فرش
  2. نحوه مراقبت از ریشه های فرش
  3. شستوشوی فرش را چگونه انجام دهیم؟
  4. اصول انبار داری  و جلوگیری از بید فرش
  5. نکاتی در مورد نحوه قرار گیری فرش
  6. لکه های فرش را چگونه از بین ببریم (معضل بسیار بزرگ)
  7. رعایت موارد اصولی در هنگام حمل و نقل فرش
  8. چگونه شکستگی فرش را از بین ببریم؟

در این مقاله به تمام این موارد به صورت دقیق اشاره خواهیم کرد. اما قبلش یک سری موارد  را به صورت موردی در این رابطه برای شما بیان میکنیم..

1-فرش را به صورت اصولی جمع کنید:

برای اینکه بخواهید فرشتان را جمع کنید دو راه وجود دارد :

  • فرش را تا کنید

  • فرش را لول کنید

از بین این دو  بهترین و معتبر ترین روش که از نظر بسیاری از کارشناسان اصولی است لول کردن فرش است. زیرا لول کردن فرش هیچ گاه به تارو پود و الیاف فرش آسیب نمیرساند.

توجه 1: اگر فرش شما تراکم و شانه کمی دارد میتوانید آنرا تا کنید (در صورتی که حالت استاندارد همان لول کردن است) .

توجه 2: اگر فرش شما تراکم و شانه زیادی دارد و یا اصطلاحا دست بافت گونه است به هیچ عنوان آنرا نباید تا کنید و زحتما باید لول شود زیرا فرش هایی که تراکم بالایی دارند به همان نسبت توپر تر  و سنگین تر هستند که تا کردن این نوع از فرش ها موجب شکستگی فرش میشود که این آسیب جدی به فرش است.

توجه3: در هنگام لول کردن فرش حتما آنرا به صورت محکم وسفت لول کنید و آنرا در نایلون مربوط به خود که فرش را درون آن دریافت کردید بگزارید.

 

توضیحی مختصر در ارتباط با شانه و تراکم فرش:

تراکم عرضی فرش = تعداد ریشه فرش در یک متر عرض فرش = شانه فرش 

نواع شانه فرش شامل:۳۵۰ ، ۴۴۰ ، ۵۰۰ ، ۷۰۰ ، ۹۰۰ ، ۱۰۰۰ و ۱۱۰۰ است.

 

تراکم طولی فرش =  تراکم فرش = تعداد ریشه فرش در یک متر از طول فرش را تراکم فرش مینامند.

انواع تراکم فرش شامل: ۱۰۰۰، ۱۲۰۰، ۱۴۰۰، ۱۷۰۰، ۲۰۰۰، ۲۲۵۰ و ۲۷۵۰ است.

نکته:

فرش هایی دست بافت گونه میگویند که ۷۰۰ شانه به بالا هستند.

 

 

2- فرش را در جای مناسبی از خانه پهن کنید:

نور خورشید به هر شئ که بتابد خواه یا ناخواه بروی آن شئ حتما تاثیر مخرب خواهد داشت و فرش هم از این قاعده مثتسنی نیست . سعی کنید حدالامکان فرش را به دور از نور خورشید پهن کنید چون نور خورشید اگر به صورت مستمر به فرش بتابد باعث 1- رنگ پریدگی فرش 2- آسیب به بافت فرش میشود.

راه کار : قسمتی از خانه که از آنجا نور به روی فرش میتابد را میتوانید با پرده سفید نازک بپوشانید تا از شدت نور کاسته شود .

 

3- فرش را دور از رطوبت نگه دارید:

رطوبت یک عامل خطرناک و تدریجی برای پوساندن فرش زیر پایتان است . بسیاری از فرش هایی که به کارگاه رفوگری فرش ما  آورده میشوند اکثرا این فرش ها پوسیده هستند و عامل این پوسیدگی در اکثر موقع رطوبت است که به صورت تدریجی باعث پوسیدگی فرش شده است. 

برای جلوگیری از رطوبت فرش چند راه کار را پیشنهاد میکنیم:

  1. از گزاشتن گلدان به طور مستقیم بر روی فرشتان خوداری کنید ( حتی با وجود زیرگلدانی) و گلدان هایتان را بر روی یک سطح نیم متری از فرش قرار دهید .

  2. ممکن است بر اثر بی احتیاطی لیوان یا ظرف آب بر روی فرشتان بریزد که اگر این آب را سریعا از روی فرش جمع و خشک نکنید  آب به عمق فرش نفوذ کرده و باعث ایجاد بوی نامطبوع و به مرور باعث پوسیدگی فرش میشود.

 

اگر به هر دلیلی آب به فرشمان نفوذ کرد چه کنیم؟


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

enemad-logo