ترمیم سوختگی فرش│چرا نباید سرخود اقدام به ترمیم سوختگی و پارگی فرش کنیم؟ آپدیت ۹/۹/۹۹)
سوختگی و پارگی فرش میتواند در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود که به صورت جداگانه هرکدام را مورد برسی قرار خواهیم داد.
سوختگی فرش:
طبق تجربه چندین ساله ما اجسامی که بیشتر موجب سوختگی فرش میشوند معمولا به این شرح است : سوختگی فرش با اتو ، سوختگی فرش با قبلمه ، سوختگی فرش توسط کرسی ، سوختگی فرش به واسطه ریختن روغن داغ ، سوختگی فرش به واسطه افتادن سیگار ، ذغال و همچنین سوختگی فرش به دلیل افتادن شمع و فشفشه از عواملی هستند که سالانه فرش های زیادی را به خاطر سوختگی با این اجسام جهت رفو به ما سپرده میشود.
هرکدام از این موارد به خودی خود میتواند دقیقا ارزش فرش ماشینی و دستباف شمارا نشانه بگیرد و از قیمت و کیفیت آن چندین برابر بکاهد.
مقایسه میزان مقاومت فرش های ماشینی و دستباف در برابر سوختگی چگونه است:
عامل داغ و حرارتی که باعث سوختگی الیاف فرش میشود بسته به اینکه اندازه جسم داغ و میزان حرارات آن چه قدر باشد و همچنین فرش ما ازچه نوعی باشد ، سوختگی در ابعاد متفاوت(کوچک یا بزرگ) و سطحی یا عمقی ایجاد میشود
سوختگی هایی که بر روی فرش های ماشینی چه از نوع کلاسیک و چه از نوع فانتزی ایجاد میشود با سوختگی که بر روی فرش های دستباف رخ میدهد جهت رفو، از زمین تا آسمان با یکدیگر متفاوت است وطبیعی است ترمیم سوختگی عمیق فرش های دستباف بسیار راحت تر است از ترمیم سوختگی عمیق فرش های ماشینی.
میزان مقاومت فرش های ماشینی کلاسیک در برابر سوختگی چگونه است:
برای فرش های ماشینی هرچه جنس الیاف فرش مرغوب تر( اکریلیک باشد) ، تراکم و شانه فرش بیشتر باشد ، کنف فرش نرم و ریزباشد (که اصطلاحا به آن فرش ماشینی دست بافت گونه میگویند) مقاومت بیشتری نسبت به اجسام داغ و سوختگی دارد.
آیا رفو و رفع سوختگی فرش های ماشینی با الیاف آکریلیک امکان پذیر است:
برای از بین بردن سوختگی فرش های ماشینی تنها بستگی به یک عامل دارد آن هم میزان مساحت وابعاد سوختگی است اگر سوختگی سطحی و عمقی باشد ولی در ابعاد کمی رخ داده باشد جواب مثبت است و به صورت کامل قابل رفو است طوری که خود صاحب فرش نتواند تشخیص دهد کدام قسمت فرش دچار سوختگی شده بوده است.
اما اگر سوختگی فرش سطحی و عمقی باشد ولی در ابعاد وسیعی رخ داده باشد میتوان آنرا به طور کامل باز سازی و رفو کرد اما برای مشتریان وصاحبین فرش به هیچ عنوان مقرون به صرفه نمیباشد پس جواب این سوال منفی است.
ایا راهکار دیگری برای رفو و رفع سوختگی فرش ماشینی وجود دارد؟
بله روشی وجود دارد که اجرای آن میتواند هم تا حدودی فرشتان را بازسازی و مرمت کند وهم اینکه بسیار مقرون به صرفه است و در روز های آتی به آن اشاره خواهیم کرد.
میزان مقاومت فرش های ماشینی فانتزی در برابر سوختگی :
فرش های فانتزی نوعی فرش های ماشینی هستند که به اسم فرش های ماشینی مدرن نیز معروف اند. این مدل فرش ها به واسطه اینکه جنس الیاف سازنده آنها از مواد پلاستیکی bcf است مقاومت بسیار کمی نسبت به اجسام داغ دارند.
چرا که در صورت گزاشتن جسم داغ بر روی فرش های فانتزی فرش سریعا دچار سوختگی میشود و بویی شبیه بوی پلاستیک در فضا پخش میشود. آن هم به دلیل مواد نامرغوبی است که در الیاف این فرش ها به کار رفته است. و این دسته از فرش های ماشینی معمولا در بازار قیمت کمتری نسبت به فرش های ماشینی با الیاف اکریلیک دارند.
میزان مقاومت فرش های دستباف در برابر سوختگی:
فرش های دستباف از هرنوع الیافی که تشکیل شده باشند مانند ( پشم ، کرک ، مرینوس ، ابریشم خالص ) چون از نوع طبیعی هستند مقاومت بسیار بالاتری نسبت به فرش های ماشینی دارند.
آیا مرمت و ترمیم سوختگی فرش های دستباف امکان پذیر است؟
خبر خوش اینکه در فرش های دستباف از هر نوع الیاف و نخی که استفاده شده باشد و سوختگی در هر ابعادی که رخ داده باشد به راحتی قابل ترمیم است طوری که مشتری حتی نتواند قسمت سوختگی فرش قبل از ترمیم را تشخیص دهد. ما در شرکت خدمات فرش روی این موضوع ادعا داریم وادعای خود را اثبات میکنیم.
نحوه ترمیم سوختگی فرش های ابریشم دستباف چگونه است؟
گاها افراد به دلیل اینکه فرش های دستباف ابریشم از لحاظ بها و ارزش در درجه بالایی قرار دارند از ما در مورد نحوه ترمیم سوختگی فرش های ابریشم سوال میپرسند اینکه ایا این مدل فرش های دستباف قابل ترمیم اند ؟ در جواب این افراد باید بگویم بله دقیقا مانند دیگر فرش های دستباف قابل ترمیم و رفو هستند و جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
نتیجه گیری: پس اگر بخواهیم کلا فرش هارا از لحاظ مقاومت نسبت به اجسام داغ و ایجاد سوختگی دستبه بندی کنیم فرش های دستباف از جنس پشم و فرش های دستباف از جنس ابریشم اصل از مقاومت بسیار بالاتری برخوردارند و در درجه بعدی فرش های ماشینی با الیاف اکریلیک و در درجه سوم هم فرش های ماشینی فانتزی قرار میگیرند.
معمولا زمانی که افرد فرششان دچار صدمه مثل سوختگی میشود مطمئنا اولین سوالاتی که به ذهنشان میرسد و در گوگل جستوجو مکنند این موارد است:
چگونه سوختگی فرش را از بین ببریم؟
سوختگی فرش با چی میره ؟
ایا سوختگی فرش درست میشود؟
برای سوختگی فرش چه باید کرد؟
نحوه ترمیم و تعمیر سوختگی فرش چگونه است؟
سوختگی سطحی فرش را چگونه ترمیم و تعمیر کنیم؟
با لکه های زردمانند سوختگی فرش چه کنیم؟
زمانی که این موارد را در اینترنت سرچ میکنید یک سری راهکارها و مطالب به شما معرفی میشود که ….
این ویدئو را حتما تا انتها مشاهده کنید.
خب ! حالا به برسی برخی از این روش ها میپردازیم و سپس علت هرکدام را که چرا این روش نمیتواند روش خوبی برای از بین بردن سوختگی توسط خودتان باشد را بیان میکنیم.
یکی از روش های موجود که خیلی از وب سایت های زرد به آن اشاره میکنند و همگی یک سری مطالب کپی شده و ترجمه شده از سایت های خارجی هستند وتنها برای گرفتن بازدید بیشتر این مطالب را منتشر میکنند این است که اگر به هر دلیلی فرش دستباف یا ماشینی شما دچار سوختگی سطحی با اتو ، ذغال و یا سیگار شد الیاف سوخته فرش را به وسیله یک قیچی یا یک موزر ریش تراش بچینید. یا استفاده از مواردی مانند کاغذ سمباده ، قیچی ، محلول اب اکسیژنه ، شامپو فرش ، پیاز ، یخ ، شانه ، چسب سیمان و … به هیچ عنوان نمیتوانند به شما کمک کنند.
انجام این موارد چه ضرری میتواند به فرش شما وارد کند؟
مثلا استفاده از قیچی برای ترمیم و رفع سوختگی سطحی فرش با اجسام داغی مانند اتو ، سیگار ، قابلمه و ذغال باعث میشود آن قسمتی که فرش دچار سوختگی است و با قیچی میخواهید الیاف سوخته سطحی را بگیرید ، فرش شما در آن قسمت دچار گود افتادگی شده و نوعی ناهمواری در نقشه فرش ایجاد میشود که ظاهری نه چندان جالبی به فرش میدهد.
یا استفاده از آب اکسیژنه جهت ترمیم و رفو سوختگی فرش های دستباف و ماشینی به هیچ عنوان توصیه نمیشود چرا که اب اکسیژنه یک ماده سفید کننده اسیدی است که به راحتی موجب پوسیدگی فرش های دستباف و ماشینی شده و هزینه چند برابری برای ترمیم پوسیدگی نیز به بار می آورد.
خب طبیعتا زمانی که فرش ماشینی یا دستباف توسط یک جسم خارجی دچار سوختگی میشود نحوه اجرا و ترمیم فرش مورد نظر بر اساس اینکه ایا سوختگی به صورت عمیق و یا سطحی بوده است تسط رفو گر خبره تعیین میشود.
متاسفانه گاها بازهم در خیلی از سایت ها مشاهده میکنیم که افراد برای ترمیم و رفع سوختگی فرش توسط اجسام داغی مانند اتو ، ذغال ، قابلمه ، سیگار ، شمع ، روغن و … برای هرکدام راهکار های جداگانه معرفی میکنند و صاحبین فرش را به استفاده از یک سری مواد شیمیایی و فنون من درآوردی که هیچ پایه و اساسی ندارند و توسط هیچ کارشناس فرشی تایید نشده است تشویق میکنند که این خود میتواند ضرر و زیان های سنگینی برای فرش های ماشینی و دستباف با ارزش شما ایجاد کند.
در دو تصویر زیر نمونه ای از ترمم و رفع لکه سطحی سوختگی در فرش ماشینی مشاهده میکنید که با روش ها وتکنیک های کاملا اصولی انجام شده است:
رنگ زرد سوختگی فرش قبل از رفو:
رفع کامل رنگ زرد سوختگی فرش بعد از رفو:
چند راهکار ساده برای پیشگیری از سوختگی فرش:
۱#- از تماس مستقیم شئ داغ با فرش خوداری کنید و حدالامکان از یک لایه ضخیم بین فرش و جسم داغ استفاده کنید.
۲#- با شروع فصل سرما و نصب بخاری به هیچ عنوان بخاری را به صورت مستقیم روی فرش قرار ندهید چون حرارتی که از زیر بخاری منتشر میشود میتواند هاله ی زرد رنگی را ایجاد کند که نشانه سوختگی است. برای پیشگیری از این کار هم حدالامکان بخاری را طوری قرار دهید که به هیچ عنوان روی فرش قرار نگیرد.
۳#-از ریختن اسید و کار با اسید بروی فرش خوداری کنید که اسید به راحتی میتواند فرش را به صورت عمقی بسوزاند.
۴#- در هنگام کشیدن سیگار و قلیان از افتادن زغال و ذرات سیگار بروی فرش مراقبت کنید .
چکیده مطلب: اگر بخواهم به طور خلاصه بیان کنیم ، بعضی از آسیب دیدگی های فرش مثل سوختگی به هیچ عنوان هیچ راهکار خانگی و سریعی برای رفع آنها وجود ندارد و نباید جهت ترمیم و رفع سوختگی فرش، دست به اقدام خودسرانه ای زد چون همان طور که گفته شد ممکن است خودمان آسیب را از آن چیزی که هست بیشتر کنیم و آنرا بیشتر جلوه دهیم پس به هیچ عنوان به راهکارهای موجود در وب اعتماد نکنید. و آنرا الزاما وحتما به یک رفوگر متخصص در شهرتان بسپارید.
پارگی فرش:
پارگی فرش هم یکی دیگر از آسیب های احتمالی است که ممکن است به فرش شما وارد شود .
پارگی براثر عوامل مختلفی ایجاد میشود گاهی این عوامل به علت بی احتیاطی صاحب فرش است و گاهی این پارگی در هنگام حمل و نقل فرش رخ میدهد. مثلا در هنگام تخیله بار ممکن است فرش به یک شئ برنده ای گیر کند و پاره شود . و یا ممکن است این پارگی در قالیشویی در حین شستوشو اتفاق بییفتد.
مانند عکس های زیر:
در این تصویر ، فرش درر حال تعمیر را مشاهده میکنید که به صورت طولی پاره شده است آن هم به این علت که در حین حمل و نقل به یک جسم برنده گیر کرده و به شدت دچار پارگی شده.
نمونه ای دیگر از پارگی فرش که به صورت طولی پاره شده. که علت آن دستگاه قالیشویی در حین شستوشو است.
عامل دیگر که منجر به پارگی میشود ممکن است در هنگام پرداخت قالی رخ دهد.( که این نوع فقط در فرش های دستبافت اتفاق می افتد) مثلا یک فرش دستبافت که پروسه بافت آن تمام میشود حالا برای از بین بردن پرز های اضافی رویه ی فرش ، باید آنرا پرداخت یا روگیری کنند که این کار به وسیله دستگاه مخصوص انجام میشود و ممکن است درحین پرداخت قالی دستبافت دچار پارگی شود.
اساسا پارگی هم مانند سوختگی در دو سایز متفاوت کوچک و بزرگ رخ میدهد که به راحتی از پشت فرش قابل رفو است . البته گاهی اوقات پیش می آید که خود افراد اقدام به رفع پارگی فرش از پشت میکنند و با یک نخ و سوزن دوطرف فرش را به هم میدوزند.
این کار هیچ مشکلی ندارد اما انجام همین کار کوچک هم در رفوگری نیاز به تخصص خاص خودش را دارد. مثلا برای رفوی پارگی فرش چند عامل بسیار مهم است:
۱- نوع سوزنی که استفاده میکنید.
۲- نوع نخ مورد استفاده
۳- اینکه از چه ابزار هایی جانبی باید استفاده کنید.( مثل : سوزن کش ، موم ، قلاب و …)
نکته ای که در هنگام پارگی بسیار مهم است این است که ابتدا این نکته را مد نظر داشته باشید که الیاف و بافت آن قسمت هرگز نریزد چون باعث میشود پارگی به مرور زمان بیشتر شود شاید این جمله را بارها در مقالاتم تکرار کرده ام به این دلیل که ما خودمان بارها شاهد این بودیم که مشتری فرشش دچار پارگی شده اما به دلیل عدم توجه به همین نکته بافت های اطراف قسمت پاره بیشتر میریزد و پارگی بیشتر میشود و رفوی آن ، وقت و هزینه بیشتری برای شما دارد.
در هنگام پارگی فرش چه کنیم؟
اگر با این صحنه مواجه شدید اولین کاری که باید بکنید این است که به وسیله یک چسب نواری پهن از پشت و روی فرش از چند جهت چسب بزنید (این کار تنها حسنی که دارد این است که از ریختن الیاف حاشیه ی پارگی جلوگیری میکند) در اولین فرصت آنرا به یک رفوگر متخصص بسپارید.
نکته بعدی که باید رعایت کنید این است که اگر فرش را میخواهید تا بزنید و ناحیه پارگی در وسط فرش است حتما دقت کنید کنید که پارگی سر تا فرش نیفتد چون این مورد هم باعث ریختن الیاف حاشیه پارگی میشود.
مراحل ترمیم پارگی به صورت تصویری :
ترمیم پارگی در هنر رفوگری شامل ۳ مرحله اصلی است که هم برای فرش های دستبافت و هم فرش های ماشینی از این روش استفاده میشود .
۱#-تعویض تون قالی:
در این مرحله رفوگر ابتدا تون های قدیمی قالی را که در اثر پارگی از بین رفته اند را با تون های جدید جایگزین میکند.
۳#-ایجاد سپوت در قالی:
بعد از اتمام مرحله تون کشی ، رفوگر شروع به سپوت کشی از بین تون های کشیده شده میکند.( نخ های سیاه رنگ در تصویر سپوت هستند).
سپوت یکی از علل اصلی استحکام بافت قالی است.به طوری که قسمت پارگی پس از ترمیم کاملا سفت و محکم میشود و تحت هیچ شرایطی از هم نمیپاشد .
۴#-خاب زدن:
در مرحله آخر که خاب زنی نام دارد ، رفوگر به وسیله ابزار و نخ مخصوص با توجه به نقشه قرینه ، در قسمت تون کشی و سپوت کشی شده شروع به خاب زنی میکند. ( که فیلم نحوه خاب زنی را به زودی در همین مقاله خواهیم گزاشت).
خیلی از افراد زمانی که فرششان دچار پارگی و یا سوختگی میشود و به ما اعتماد میکنند و ترمیم فرششان را به ما میسپارند از ما سوال میکنند که آیا پس از ترمیم اگر فرشمان را به قالیشویی بسپاریم یا اینکه فرش را زیر پا پهن کنیم احتمال اینکه قسمت ترمیم شده از هم بپاشد و خراب شود هست یا خیر؟ ما این را به شما تضمین میدهیم و مطمئن باشید که فرش پس از تعمیر به هیچ عنوان دچار هیچ مشکلی نخواهد شد. این رابه شما اثبات میکنیم.
سلام
تبریک می گم
تو این زمینه بهترین هستین
سایتتون هم زیباست
تشکر ویژه از شما این نظر لطف شما است ممنونم
ممنون از شما . واقعا همونی بود که می خواستم،کامل و بدون نقص
سلام جناب علیپور عزیز
خوش حالیم که این مقاله براتون مفید واقع شده
طریقه رفوی فرش ماشینی رو هم میشه تو ضیح بدین…گفتن فرش ماشینی رفو نمیشه وبه پشتش چسب مایع بزنی کافیه..درسته؟
سلام و عرض ادب و وقت بخیر به شما کاربر گرامی .
در پاسخ به سوال اولتون باید بگم که طریقه رفو فرش رو به هیچ عنوان نمیشه به صورت انلاین اموزش داد چون رفوگری فرش هنری هستش که تمام اموزش های اون باید حتما حضوری انجام بشه.
و اما در پاسخ به سوال دومتون متاسفانه کاملا اشتباه به عرضتون رسوندن چرا که فرش ماشینی هم دقیقا مانند دیگر فرش ها مثل فرش دستباف به صورت کامل قابل رفو هستش.
ولی خب قسمت معیوب پس از رفو، در فرش های ماشینی از قسمت رویی فرش کاملا برطرف میشه و دیده نخواهد شد ولی از قسمت پشت فرش این طور نخواهد بود و باز هم از قسمت پشتی محسوس هستش.
و اینکه به شما گفتن چسب مایع اگر بزنین کافیه این هم کاملا اشتباه هستش و به هیچ عنوان این کارو انجام ندین چرا که اگر این کار انجام بشه رفو فرش بسیار سخت میشه و سوزن رفوگری به هیچ عنوان در فرش ماشینی فرو نمیشه و کارو بسیار سخت میکنه .
موفق باشید
سلام
فرش رو دادیم قالی شویی زنگ زدن گفتن پاره شده خودمون روفو میکنیم حالا ما چطور متوجه شیم که خوب روفو کردن یا نه ؟؟ خواهش میکنم راهنمایی کنید با تشکر
سلام اقا محمد امیدوارم حالتون خوب باشه نگران نباشید
خواهش میکنم با شماره ۰۹۱۵۹۱۲۹۳۲۳ یا ۳۷۱۳۶۶۰۲-۰۵۱ تماس بگیرید کارشناس رفوگر راهنماییتون میکنن
سلام ببخشد فرش ما ماشینیه با قابلمه جاش زرد شده راهی هست که درست شه .چون با پیاز یا با سرکه سفید امتحان کردیم درست نشد
سلام و عرض ادب آقا محمد جواد
بله حتما قابل درست شدن هست
لطفا اگر زحمتی نیست فردا صبح با این شماره تماس بگیرید تا کامل راهنماییتون کنم و عکس قسمتی که سوخته شده رو هم به تلگرام همین شماره ارسال کنید.
۰۹۱۵۹۱۲۹۳۲۳
سلام ممنون ازتوضیحاتتون فرش ما متاسفانه با چاقو پاره شده و ماشینیم هست باید چیکار کنیم؟ و اینکه اگر فرو بشه از روی سطحش مشخص میشه؟
سلام وعرض ادب سرکار خانم خوش حالیم که این مقاله براتون مفید واقع شده
ببینید فرشتون حتما باید رفو بشه و متاسفانه هیچ راهکار دیگه ای وجود نداره و توصیه میکنم که به هیچ عنوان سرخود کاری نکنید مثلا به هیچ عنوان از هیچ گونه چسبی استفاده نکنید . این اشتباهی هستش که خیلی از افراد هنگام پارگی فرششون انجام میدن چون مانع رفو فرش میشه .و توصیه دیگه اینکه قسمت پارگی فرش کلا دستکاری نشه و اگر هم خواستین فرشو تا بزنید قسمت پارگی ، سر تا فرش قرار نگیره . و درجواب سوال دومتون باید بگم فرش شما بعد از رفو به هیچ عنوان از رو مشخص نخواهد شد.
فقط اینکه فرش شما کدوم شهر قرار داره؟
سلام وقتتون بخیر واقعا ممنون از مقاله جامعتون بنده شیراز هستم و فرشگاه فرش دارم.
متاسفانه ۶ تا از فرش های ما که از تهران میومده توی بار حالا نمیدونم چه اتفاقی افتاده دچار پارگی خیلی بدی شده و چنتا از این پارگی ها در قسمت زمینه فرش هست و یکی از فرش هامون هم در قسمت ریشه یه چیزی به اندازه نیم متر دچار پارگی شده میخواستم بپرسم چه راه کاری وجود داره که خودمون درستش کنیم ممنون میشم راهنماییمون کنید.
با تشکر
سلام و عرض ادب خدمت شما جناب اقای انتظامی عزیز خوش حالم از اینکه راضی بودین در جوب سوالتون باید بگم که اولا اون فرش هارو اصلا زیاد جابجا نکینید تا از بافت پاره شده زیاد نریزه چون اگر غیر این باشه و از بافت قسمت پارگی فرش بریزه هم رفو خیلی سخت تر خواهد بود وهم اینکه هزینه ترمیم رفو خیلی بیشتر خواهد شد به دلیل اینکه فرش های ماشینی چون تراکم بالایی دارند سوزن خوب دداخل فرش فرو نمیره .
و اینکه حتما همون طظور که تو مقاله هم گفتیم اون قسمت های پارگی رو به صورت کامل چه از رو و چه از زیر با چسب بچسبونید و فرشو حتما لول کنید و به یک رفوگر متخصص فرش ماشینی در شیراز جهت ترمیم و رفو بسپارید. البته اگر رفوگر در شیراز موجود نبود ما یک شعبه در کرمان داریم که میتونید اونجا انتقال بدید ولی قبلش باما تماس بگیرید که معرفی تون کنیم. موفق باشید
سلام و عرض ادب ممنونم از مطالب مفیدی که گزاشتین و همچنین اون ویدئویی که توی آپارات بود واقعا عالی بود
سوالی داشتم خدمتتون اینکه فرش ماشینی من با مشخصات ۷۰۰ شانه و تراکم ۲۲۰۰که یک ماه خریدم متاسفانه بر اثر بخاری برقی در وسط فرش دچار یک سوختگی عمقی بزرگ شده چند جا توی شیراز سوال کردم گفتن باید فرشو کلا از هردو و طرف برش بزنیم و بعد دوباره بدوزیم به هم خب این طوری فرش خیلی کوتاه میشه
خواستم از شما بپرسم آیا روش دیگه ای واسه ترمیم فرش من موجوده ممنونم میشم کمک کنید من فرشمو تازه یک ماه هست که خریدم واقعا خیلی دلم داره میسوزه از این مورد.
سلام وعرض ادب خدمت شما سرکار خانم خوش حالیم که مارو به عنوان مشاور انتخاب کردید.
خدمت شما عرض شود متاسفانه همین اول این خبر بدو باید بهتون بدم که فرش ماشینی شما هیچ وقت مثل اولش نخواهد شد به خاطر اینکه چون فرش از نوع ۷۰۰ شانه و تراکم بالا هست رفو سوختگی در این ابعادی که گفتین طوری که فرش عین روز اولش بشه بسیار بسیار مشکل و زمان بر هست و هم هزینه بسیار بالایی داره مطمئن باشید هیچ استاد رفوگری قبول نمیکنه.
و الان در حال حاظر شما دو راه دارید ۱- از همون روشی که به شما پیشنهاد دادن استفاده کنید البته این طور هم فرش ماشینی به طور کل ناقص میشه و هم اینکه فرش کوتاه میشه.
۲- اینکه از روش فیت زنی یا همون وصله زنی استفاده کنید که هم به صرفست و هم تا حدودی میتونه فرشو از اون حالت خارج کنه که برای اطلاعات بیشتر با شماره ۳۷۱۳۶۶۰۲-۰۵۱ یا ۰۹۱۵۹۱۲۹۳۲۳ تماس بگیرید شماره مستقیم خود استاد هستش . موفق باشید.
سلام
میخواستم بپرسم اگر یک فرش سوخته شده باشه ما چطوری و میتونیم بفهمیم که سوختگی فرش سطحی هست و یا عمقی و اینکه متاسفانه فرش ماشینی من به واسطه اتو سوخته و رد اتو قشنگ روی فرش افتاده آیا این فرش اصلا قابل ترمیم هست؟؟ و اینکه اگر از اون دوروشی که توی ویدئو سایتتون گفتین روش خاب زنی و روش وصله زنی استفاده کنیم کدوم یکی به صرفه تر هست و فرش مثل روز اول میشه؟؟ با تشکر
سلام وقت بخیر دوست عزیز ایام به کام.
خدمت شما عرض شود که نحوه تشخیص سوختگی سطحی یا عمقی فرش کاملا بر عهده کارشناس فرش یا استاد کار هستش .
در ارتباط با سوال دومتون باید بگم اگر فرش شما دستباف باشه کاملا قابل ترمیم هست اما اگر ماشینی باشه دو حالت داره اگر سوختگی سطحی باشه میشه درستش کرد طوری که فرش عین روز اولش بشه اما اگر سوختگی عمقی باشه روش وصله زنی رو پیشنهاد میکنیم که جهت دریافت اطلاعات بیشتر با این شماره ها تماس بگیرید ۳۷۱۳۶۶۰۲-۰۵۱ یا ۰۹۱۵۹۱۲۹۳۲۳
باز هم اگر سوالی بود درخدمتم
سلام ما ی فرش خریدم ۴ماه پیش الان فهمیدیم پشتش ی خط سفیدی هست از روی فرش هم اون خط جاش خالیه ب نظر شما پاره شده خودشون رفو کردن
لطفا عکس همو قسمت فرشو از پشت و از رو به شماره 09152271291 در ایتا یا روبیکا و یا تلگرام و یا واتس آپ ارسال کنید.