تا حالا برایتان پیش آمده که فرشتان دچار بید خوردگی یا بیدزدگی شده باشد؟ بید حشره ای است که به راحتی میتواند فرش دستباف گران بهای شما را بدون آنکه متوجه شوید به نابودی کامل بکشاند بطوری که تا آخر عمر حسرت نابودی آنرا بخورید.
بید خوردگی فرش دستباف یکی از مهمترین و شایع ترین آسیب های فرش های دستی به شمار میرود که بدلیل عدم بی توجهی صاحبان این فرش ها ، سالانه فرش های دستباف زیادی دچار بیدخوردگی میشوند که متاسفانه به علت همین معضل بیدفرش بعضی از فرش های دستباف دیگر قابل ترمیم نیستند و هیچ ارزش و کارایی نخواهند داشت.
شاید الان برایتان سوال پیش بیاید که مگر بیدخوردگی فرش های دستباف به صورت کامل قابل ترمیم نیست؟
جوا این سوال هم مثبت است و هم منفی .
خب! اگر فرش دستباف بیدخوردگی کمی داشته باشد و بید قسمت های کمی از آن را درگیر کرده باشد حق با شما است و به راحتی میتوان آنرا ترمیم کرد طوری که فرش دقیقا عین روز اولش شود.
اما اگر کاراز کار گذشته باشد و نسبتا تمام فرش درگیر بیدخوردگی شده باشد باز هم میتوان آنرا ترمیم کرد اما رفو آن به قدری سخت است که شاید هزینه رفو آن اصلا برای صاحب فرش مقرون به صرفه نباشد. همچنین به دلیل اینکه ترمیم، زمان زیادی می برد برای رفوگر هم از لحاظ زمانی مقرون به صرفه نمی باشد.
کلا فرش های دستباف فرش هایی بسیار ارزشمند هستند که مزیت ها و خواص درمانی فراوانی دارند وتا کنون همگی آنها به اثبات رسیده است. پس حیف است که با یک سهل انگاری و بی توجهی ، فرش دستبافت شما به خاطر این حشره مزاحم از بین برود و به نابودی کامل کشیده شود.
دراین مقاله قرار است به چه مواردی پرداخته شود:
۱- معرفی کامل بید فرش: اینکه بید فرش چیست ؟ چه شکلی است ؟ و برای اینکه بتوانید آنرا راحت تر تشخیص دهید نمونه تصاویری از آنرا قرار خواهیم داد.
۲-نحوه تشخیص فرش بیدخورده: در این قسمت توضیح کامل توضیح میدهیم که اگر فرشتان دچار بیدخوردگی شد از چه روش ها و علامت هایی بیدخوردگی را متوجه شوید
۳-اقدام: پس از اینکه فهمیدید قالی شما دچار بیدخوردگی شده است حالا شما چه اقداماتی باید انجام دهید که سریعا جلوی پیشروی بید را بگیرید تا صدمات و خسارات حاصل از آن بیشتر نشود.( راه های از بین بردن بید)
۴-علت بید خوردگی فرش چیست: اینکه چه عوامل و شرایطی سبب بیدخودرگی فرش شما میشود.
۵-معرفی راهکارهایی برای پیشگیری از بیدخوردگی فرش :چگونه الیاف قالی را بید زدایی نمایید و نحوه نگهداری فرش های دستبافت برای جلوگیری از بید خوردگی فرشتان.
۶-معرفی ضد بید های مناسب ونحوه تهیه آن.
۷-نحوه ترمیم بیدخوردگی فرش
۸-برسی موجود های زنده دیگری که میتوانند برای فرش دستبافت شما خطر زا باشند.
بیدفرش چیست: (معرفی کامل)
بیدهم نوعی حشره است که مثل بقیه حشرات میتواند صدمات و خساراتی را برای انسان به بار آورد.اساسا یکی مهمترین خسارتی که بید برای انسان ایجاد میکند حمله بید ها به فرش است. البته این نکته قابل ذکر است که بید در هر نوع فرشی ایجاد خسارت نمیکند. مثلا حشره بید به هیچ عنوان در۱- فرش های ماشینی و ۲- فرش های دستبافت با الیاف ابریشم طبیعی و مرغوب ایجاد بیدخوردگی نمیکند.
و تنها هدف آنها فرش های دستباف با الیاف پشم است.
چرا بیدخوردگی تنها در فرش های دستبافت پشمی رخ میدهد:
فرش های دستباف هم مانند فرش های ماشینی از الیاف متعددی تشکیل میشوند که یک نوع از این الیاف فرش های دستباف ، الیاف پشم است.که در مقاله ای جداگانه به صورت کامل در مورد انواع الیاف فرش های دستباف و مزیت آنها توضیح خواهیم داد.
اصولا تغذیه بید ها از پروتئین کراتین موجود در الیاف پشم فرش های دستبافت است و این پروتئین تنها در این الیاف یافت میشوند. در صورتی که این پروتئین در الیاف مصنوعی فرش های ماشینی مثل: آکیریلیک ، پلی استرو … به هیچ عنوان وجود ندارد پس طبیعی است که حشره بید آنها را مورد تهاجم قرار نخواهد داد.
نحوه شخصی بید فرش چگونه است :
تشخیص بید فرش به دلیل کوچکی سایز آنها شاید یک خورده مشکل باشد به طوری که خودتان به راحتی میتوانید آنرا تشخیص دهید . اگر بخواهیم از لحاظ مورفولوژی آنهارا برسی کنیم بید فرش ظاهری پروانه مانند دارند و بشتر به رنگ زرد دیده میشوند.
چگونه بفهمیم که فرشمان دچار بید خوردگی شده است:
برای اینکه بفهمید آیا فرشتان دچار بیدخوردگی یا بید زدگی شده است چند راه وجود دارد که به راحتی میتوانید خودتان به آن پی ببرید.
هنگامی که فرش دستبافت شما دچار بیدخودگی میشود کاملا بیخبر هستید و زمانی که شما شک میکنید فرشتان دچار بید خوردگی شده از یکسری از روش ها و علامت هایی که در فرش ظاهر میشود به طور کامل میتوانید بفهمید فرشتان را بید خورده است یا خیر و بر این اساس میتوانید بهترین اقدام را انجام دهید.
۱# – بید فرش دقیقا ازپشت فرش شروع به نفوذ به درون فرش دستبافت میکند و آسیب را از پشت فرش آغاز مکند و شروع به خوردن گره های موجود در بافت فرش میکند به طوری که شما اگر پشت فرش را برسی کنید متوجه خواهید شد در بعضی از قسمت ها بافت فرش خورده شده است.
۲# – پس از اینکه بید فرش از پشت نفوذ کرد در اثر خوردن گره های پشتی بافت فرش ، لارو حشره بید به درون فرش نفوذ کرده و در انتهای الیاف قالی مستقر میشود (در حقیقت لاور حشره هیچ گاه در سطح پرزهای قالی دستبافت قرار نخواهد گرفت ) و این بار شروع به خوردن الیاف رویی فرش میکند.( طوری که الیاف و پرز های ناحیه خورده شده سست شده وبه راحتی کنده میشوند) و این عمل را تا زمانی تکرار میکند که بافت و نقشه آن ناحیه کلا از بین میرود.
گاهی اوقات این الیاف این قدر سست میشوند که در اثر جارو کردن ،این پرز ها به راحتی کنده میشوند.
پس از اینکه متوجه شدیم فرش دستبافتمان دچار بیدخوردگی شده است چه اقداماتی باید انجام دهیم:
پس از اینکه فرش دستبافت تان را برسی کردید و با توجه به عکس هایی که در بالا قرار دادیم متوجه شدید که فرشتان دچار بید خوردگی شده است باید این موارد را انجام دهید:
۱- اگر بید خوردگی فرشتان بسیار کم و ناچیز بود ( در حد دو یا ۳ ناحیه در فرش در ابعاد بسیار کوچک) برای جلوگیری از پیشرفت بید ها ، خسارات و صدمات بیشتر سریعا آنرا به یک رفوگر متخصص جهت تعممیر و رفو بسپارید.
۲-اگر بیدخودگی فرشتان در ابعاد بسیار زیادی بود.۳ کار باید انجام دهید(به ترتیب):
- ابتدا باید تمام فرش را سم پاشی کنید ( در ادامه همین مقاله در مورد انتخاب نوع سم بیشتر توضیح خواهیم داد)
- سپس فرش دستبافتتان را به یک قالیشویی معتبر که در این زمینه تخصص دارد بسپارید.
- در این مرحله فرش را جهت رفو و تعمیر به یک رفوگر کاربلد تحویل دهید.
علت بیدخوردگی فرش های دستبافت چیست:
این مورد دقیقا مهمترین قسمتی است که تمامی صاحبین فرش های دستبافت باید به آن توجه کنند.
اما میپردازیم به عوامل ایجاد کننده بید فرش:
۱- رطوبت:
دوستان! کلا رطوبت نه تنها برای فرش های دستبافت بلکه دشمن و نابود کننده هرنوع فرشی است و اگر به آن توجهی نکنید به راحتی میتواند فرشتان را در مدت زمان کوتاهی به نابودی کامل بکشاند.
رطوبت یکی از عواملی است که شرایط را نه تنها برای بید بلکه برای دیگر حشرات آسیب رسان فرش نیز فراهم میکند.
و علاوه بر اینکه رطوبت یک عامل مهم در رشد دیگر حشرات بشمارمیرود ، خود نیز برتخریب تدریجی الیاف فرش و همچنین ریشه های فرش بسیار اثر گزار است مثلا رطوبت میتواند باعث پوسیدگی الیاف و ریشه های فرش های دستبافت و ماشینی شما شود.
اصولا رطوبت یک عامل آسیب رسان فرش است که درمقاله جداگانه راجب عوامل آسیب رسان فرش های بیشتر توضیح خواهیم داد.
۲-عدم نوردهی(تاریکی) و هوادهی مناسب:
این مورد بیشتر مخصوص کسانی است که به هر علتی از فرش دستبافتشان استفاده ای ندارند و آنرا در مکانی نگهداری میکنند. اما اینکه این مکان چه ویژیگی هایی باید داشته باشد مهم است.
حدالمقدور بهتر است قالی دستبافت را در مکان هایی که نور مناسبی دارد و در آن محیط ، هوا ردوبدل می شود نگهداری کنید.
توجه : سعی کنید به صورت کلی هرازچند گاهی قالی را در محیط باز پهن کنید و آنرا به صورت کامل در معرض نورخورشید و هوای آزاد قرار دهید.
توجه: پهن کردن طولانی مدت فرش دستباف در مقابل خورشید میتواند به الیاف آن آسیب جدی وارد کند.
۳-دما:
دما هم یک عامل دیگر است که نه تنها در جهت رشد بیدها بلکه در رشد قارچ ها و حشرات موذی که میتوانند برای قالی دستبافت گرانبهای ما آسیب رسان باشند تاثیر گزار است.
۳ موردی که گفته شد از عوامل اصلی بیدخوردگی فرش هستند، اما ۲ عوامل دیگری نیز تاثیر گزارند که ما به اسم عوامل فرعی آنها را بیان میکنیم.
۴-عدم تمیزی به موقع فرش های دستبافت:
سعی کنید کلا همیشه به فرش های دستبافتتان نسبت به فرش های دیگر بیشتر توجه کنید و آنهارا همیشه به موقع تمیز کنید و یا آنهارا شستوشو دهید.
مرتب تمیز کردن و جارو کشیدن فرش های دستبافت یک حسن بسیار عالی دارد و آن این است که اگر بنا به هر دلیلی تخم حشره بید در لابه لای الیاف فرش مخفی شده بود با تمیز کردن و جارو کشیدن میتوانید سریعا آنرا پاکسازی کنید. حتی باید این کار هرچند از گاهی از پشت فرش انجام دهید چون همان طور که گفتیم تخم بید از پشت فرش ابتدا وارد میشود و در انتهای پرز های قالی مخفی میشوند.
۵-عدم استفاده نکردن از نفتالین:
مورد دیگر که میتواند موجب بیدخوردگی فرش های دستبافت شود این است که از مواد ضد بید مانند نفتالین استقاده نکنید.استفاده از این مواد در هنگامی که میخواهید قالی دستبافت را در مکانی انبار و یا نگهداری کنید و مواد شبیه به آن که در ادامه همین مقاله در مورد نحوه استفاده از آن بیشتر توضیح خواهیم داد تا در صدبالایی میتواند از بیدخوردگی فرش جلوگیری نماید.
[اینفوگرافی]:۶ عامل اصلی بیدخوردگی فرش های دستبافت:
چه راهکارهایی برای جلوگیری و پیشگیری از بیدخوردگی فرش وجود دارد:
راهکارهایی که میتوان گفت دقیقا عکس موارد بالا است یعنی اینکه فرش درمعرض رطوبت قرار نگیرد ، درر مکانی که قصد دارید فرش را نگهداری کنید سعی کنید مکانی باشد با تهویه و نور مناسب . و همچنین دمای بالا هم شرایط را برای بید فرش مهیا میکند و اینکه فرش را به موقع تمیز کنید و به فرشتان برسید. و استفاده از مواد ضدبیدی مانند نفتالین.
معرفی ضد بید های مناسب :
یک مورد بسیار مهم که نقش به سزایی در پیشگیری از بیدخوردگی فرش دارند استفاده از مواد ضد بید است که شامل موارد زیادی هستند که در زمان های مختلف معمولا از آنها به عنوان یک عامل پیشگیری کننده استفاده میکردند. موادی مثل : بنزن ، کافور ، توتون ، تنباکو و نفتالین که در این بین بهترین و پرکاربردی ترین ماده جهت پیشگیری از بیدخوردگی فرش استفاده از نفتالین است.
نحوه استفاده از نفتالین چگونه است :
قبل از هرچیز ابتدا به شما پیشنهاد میکنم دو مقاله زیرا حتما مطالعه کنید:
۲- آسیب های زیست محیطی نفتالین
۲ روش برای استفاده از نفتالین وجود دارد :
۱- عده ای معتقدند که قرص نفتالین را باید در بین فرش دستبافت گزاشت سپس آنرا لول یا تا کرد خب این روش زیاد اثر گزار نیست.
۲- در این روش بهتر است ابتدا چند قرص نفتالین را خرد و نرم کنید و از پودر آن استفاده کنید . استفاده از پودر نفتالین بسیار تاثیر گزار تر است و خاصیت ضد بیدی بیشتری دارد.
چگونه از نفتالین در قالی دستبافتمان استفاده کنیم:
شما باید از نفتالین به این صورت استفاده کنید:
۱- ابتدا قرص نفتالین را با توجه به نکاتی که گفته شد پودر کنید( البته میتوانید از خود قرص نفتالین استفاده کنید اما اثر گزاری آن کمتر خواهد بود)
۲- فرش را به صورت کامل در یک محیط سرباز پهن کنید
۳- سعی کنید پودر ضد بید نفتالین را در تمام قسمت های رویی فرش پخش کنید( این کارا به هیچ عنوان در محیط سربسته انجام ندهید)
۴– فرش را به صورت کامل لول کنید و آنرا به وسیله یک کاور پلاستیکی یا پارچه ای به صورت کامل بپوشانید این کار دو مزیت دارد:
۱-باعث میشود بوی نفتالین در فرش بیشتر بماند و به محیط بیرون زیاد انتشار پیدا نکند. ۲- میتواند تا حدودی از نفوذ بید جلوگیری کنید.
البته عده ای پس از اینکه پودر نفتالین را بر روی فرش ریختند فرش را به جای اینکه لول کنند ، فرش را تا میزنند و در بین هر تا هم دوباره از پودر نفتالین استفاده میکنند. البته این هم روش خوب و موثری است اما اگر نگهداری فرش دستبافت شما قرار است طولانی مدت باشد بهتر است فرش را به حالت استاندارد خود لول کنید . برای اطلاعات بیشتر در این باره حتما مقاله زیرا مطاله کنید.
۵- زمانی که تصمیم به استفاده از فرش گرفتید ابتدا آنرا به یک قالیشویی معتبر بسپارید تا گرد های سرطان زای نفتالین از آن خارج شود سپس از آن استفاده کنید.
مطمئن باشید ما به شما قول میدهیم : اگر همین موارد را رعایت کنید به هیچ عنوان فرش دستبافتتان دچار بیدخوردگی نخواهد شد و در نگهداری از آن هم به هیچ عنوان به مشکل برنخواهید خورد.
معرفی یک محصول کاملا جدید جهت پیشگیری و از بین بردن بید:
اگر یادتان باشد در قسمت “اقداماتی که باید پس از بیدخوردگی فرش انجام دهید” گفتیم که زمانی که متوجه شدید بیدخوردگی فرشتان زیاد است ابتدا باید آنرا ۱-سم پاشی کنیم ۲- آنرا جهت شستوشو به یک قالیشویی معتبر بسپارید ۳- فرش را به یک رفوگر متخصص جهت تعمیر تحویل دهید.
در این قسمت به شما ۲ ضدبید مناسب جهت پیشگیری و مبارزه مستمر و طولانی بر علیه بید فرش معرفی میکنیم.
شما میتوایند هرکدام از این ضدبید هایی که معرفی شده است را انتخاب کنید و استفاده کنید چون هم قیمت بسیار مقرون به صرفه و پایینی دارند و هم اینکه هرکدام از آنها را به راحتی میتوانید از معتبر ترین فروشگاه های اینترنتی کشور تهیه کنید به این صورت که شما فقط به صورت اینترنتی سفارش میدهید و پس از چند روز محصول ضد بید را درب منزل دریافت خواهید کرد.
بیدکش هلاک مدل ۷۵۰:
بیدکش هلاک گرانولی بهداشتی و بادوام است که جهت پیشگیری و مبارزه مستمر و طولانی بر علیه آفاتی چون بید لباس، بید قالی، بید خز، سوسک فرش و پشم بکار می رود. بیدکش هلاک برای محافظت و سالم نگهداشتن لباس، فرش، پوست، خز، مواد و منسوجات نخی و پشمی و همچنین حفظ نشریات و کتب در منازل، مؤسسات، کارخانجات، انبارهای منسوجات، فروشگاه ها، نمایشگاه های فرش و لباس، موزه ها و کتابخانه ها استفاده می شود که حتما باید آنهارا در مکانی دوراز دسترس کودکان و مواد غذایی نگهداری کنید.وزن خالص بیدکش هلاک ۱۰۰گرم است و تا ۳ سال پس از تولید تاریخ اقضاء دارد و نوع پادزهر مورد استفاده در این بیدکش سولفات آتروپین است.
مشخصات محصول بیدکش هلاک مدل ۷۵۰:
فرمولاسیون | پلت |
آفات هدف | بید لباس و فرش, سوسک فرش |
رنگ | کرم |
بسته بندی | جعبه مقوایی |
وزن | ۱۰۰گرم |
صادرکننده مجوز | سازمان غذا و دارو |
کد بهداشتی | ۲۷/۱۰۰۶۷ |
نحوه عملکرد | دستی |
بدون بو | بله |
نقاط قوت بیدکش هلاک مدل ۷۵۰:
- دوام بیشتر نسبت به نفتالین
- بدون ایجاد لک و بو برخلاف نفتالین
- چند کاربردی
- دارای فرمولاسیون بهداشتی
- کاملا ایمن
- سهولت در استفاده
- کاملا با صرفه و اقتصادی
امتیاز کاربران به این محصول:
طریقه مصرف بیدکش هلاک مدل ۷۵۰:
محصول بیدکش هلاک یک محصول کاملا دوجانبه است یعنی اینکه هم میتوانید از آن جهت پیشگیری فرش دستباف از بید خوردگی استفاده کنید وهم میتوانید از آن برای مبارزه و از بین بردن بید های فرش دستباف خود استفاده کنید.اگر فرش دستبافت مورد نظر شما دچار بید خوردگی شده است بهتر است ابتدا دانه های بید کش را با رعایت نکات بهداشتی کاملا خرد کرده و در زیر فرش در تمام قسمت ها به صورت کامل پخش کنید.
اما اگر فرش دستبافی در خانه دارید و از آن استفاده ای نمیکنید و نگران این هستید که ممکن است فرشتان دچار بیدخوردگی شود باز هم میتوانید از این بیدکش استفاده کنید به این صورت که میتوانید مشابه تصویر بالا با رعایت نکات بهداشتی و استفاده از دستکش مقداری از بید کش را بر دارید و دقیقا مطابق تصویر در فواصل معین آنهارا قرار دهید سپس فرش را به طور کامل لول کرده و در مکان مناسب نگهداری کنید.و بعد از ۴ الی ۵ ماه دوباره این روش را تکرار کنید.
مفیدترین نظرات خریداران در ارتباط با خریداران بیدکش هلاک:
بیدکش هلاک یک محصول کاملا جدید است که چند سالی میشود که وارد بازار شده است . همان طور که گفته شد این محصول هم خاصیت ضد بید دارد و هم خاصیت پیشگیری. در حقیقت خرید این محصول با یک تیر دو نشان زدن است چرا که ما تا قبل از ورود این محصول به بازار، به افراد جهت پیشگیری، نفتالین را معرفی میکردیم و برای از بین بردن بید فرش نوعی سم را پیشنهاد میدادیم اما اکنون این محصول هر دو کارا میتواند انجام دهد. مزیتی که این محصول نسبت به سم و نفتالین دارد این است که نفتالین وسم بسیار سرطان زا هستند طوری که استنشاق آنها بسیار برای سلامتی خطرناک است و هم بوی بسیار بدی دارند اما بید کش هلاک ایمن تراست هرچند که ما پیشنهاد میکنیم در هنگام استفاده نکات بهداشتی رعایت شود.
نحوه ترمیم بید خوردگی فرش های دستبافت:
نحوه ترمیم بیدخوردگی فرش های دستبافت صد در صد باید توسط رفوگر متخصص این کار انجام شود و به هیچ عنوان ترمیم آن توسط یک فرد معمولی که دراین زمینه هیچ تخصصی ندارد امکان پذیر نیست.
شرکت خدماتی فرش فرش فرمانبر با دارابودن اساتید متخصص در این حوزه توانسته اقدام به ترمیم انواع فرش های دستبافت بیدخورده کند.
نمونه ترمیم بید خوردگی فرش دستباف:
۱-ابتدا رفوگر تمام فرش را از پشت و همچنین از رو به صورت کامل برسی میکند: هدف از این کار این است که بتواند تمامی قسمت هایی که بیدخوردگی رخ داده را مشخص کند.
۲-ترمیم بیدخوردگی فرش : بعد از اینکه رفوگر تمام قسمت های بیدخورده را مشخص کرد به وسیله ابزار مخصوص شروع به ترمیم آن نواحی میکند. که معوملا ترمیم فرش بیدخورده یا از پشت فرش و یا از قسمت رویی فرش انجام میشود.
۳-پرداخت زنی: بعد از اتمام کار فرد متخصص از قسمت رویی فرش شروع به پرداخت قسمت های ترمیم شده میکند.
۴-فرش به صورت کامل ترمیم شده طوری که انگار این فرش دستباف، دچارهیچ گونه بیدخوردگی نشده است.
ترمیم بیدخوردگی از قسمت پشت فرش:
این مقاله ادامه دارد و در روز های آتی به روز رسانی خواهد شد.
اگر فکر میکنید این مقاله میتواند برای دیگران هم مفید باشد لطفا این لینک را با آنها اشتراک بگزارید.
خیلی مفید بود ممنونم
ممنون از شما دوست عزیز خوش حالیم که این مقاله برای شما مفید واقع شده
سلام متاسفانه فرش های که داخل پزیرایی پهن هستند دچار بید خوردگی شدن چکار باید کرد ؟و اینکه اصلا فرش بید نزندچکلر میتوان کرد؟
خیلی تشکر فرش ما را هم تازه پویه یا همان بید خورده ، معلومات شما ارزشمند و مفید یک جهان سپاس
با سلام، مقاله مفیدی بود اما متاسفانه اشتباهات نگارشی آشکاری داشت که مدام تکرار می شد؛ بخصوص عبارت “راجب” که در اصل “راجع به” صحیح است. یا اشتباه مکرر در واژه “برسی” که مسلما نگارش صحیح آن “بررسی” است. ای کاش نگارنده از دانش ادبی بیشتری برخوردار بود.
سلام و عرض ادب خدمت شما دوست عزیز جناب آقای بهزادی.
بله حق با شما بود متاسفانه اشتباه از بخش تولید محتوا بود حتما در کوتاه ترین زمان ممکن تمامی غلط های نگارشی برطرف خواهند شد.
بنده به عنوان مدیر سایت بسیار بسیار از شما عذر خواهم بابت این مشکل و همچنین بسیار قدردان شما هستم که دلسوزانه این مشکلاتو به ما گوش زد کردید
باز هم اگر پیشنهاد یا انتقادی هست به هیچ عنوان از ما دریغ نکنید.
موفق باشید.
الان میخوای چیو برسونی اینجا کسی دنبال نگارشو غلط املایی نمیاد واقعا ما ایرانیا چرا اینطوری هستیم شما از ورود هزاران کلمه بیگانه به فارسی ایراد کنید اونمپ نه اینجا ماها عادت کردیم همه جا اوقده گشایی کنیم ،داداش اومدی کلاس علوم یا شیمی حرف از املا و ادبیات فارسی میزنی
يا سلام و خسته نباشيد
من حدود دو ماه پيش يه فرش اردكان داشتم متوجه شدم كه آر پشت بيد زده بلافاصله فرستادم به قاليشويي الان بعد إز چند ماه متوجه شدم باز هم پشم هاي فرش سست شده و داره كنده ميشه لطفا راهنماييم كنيد
سلام و عرض ادب
خدمت شما عرض شود که حتما اولین کاری که باید انجام بدید اینکه فرش رو سمپاشی کنید( سمی که میتونیم به شما معرفی کنیم سم پریژن هستش که حتما تهیش کنید)
نحوه سم پاشی باید به این صورت باشه که فرش رو از قسمت رو به صورت کامل سم پاشی کنید و حتما این کارو با رعایت نکات بهداشتی در فضای باز حتما انجام بدین بعد اینکه فرشو به طور کامل سم پاشی کردید فرشو به مدت ۲۴ ساعت لول کنید بعد از این مدت فرشو کامل باز کنید تا هوا بخوره و بوی سم کامل از بین بره .
بعد میتونید فرش رو جهت ترمیم به یک رفوگر فرش بسپارید.
و دوباره بعد از یک ماهه دوباره فرش رو به همین شیوه ای که گفتیم سم پاشی کنید.
اگر راهنمایی بیشتر نیاز داشتید همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۷ شب میتونید با شماره های ۰۲ ۶۶ ۷۱۳ ۳ (۰۵۱) یا ۰۹۱۵۹۱۲۹۳۲۳ تماس بگیرید.
موفق باشید.
ممنون از مطالب خوب و کاملتون ، سمی که گفتید رو از کجا باید تهیه کنیم ، متشکرم
با سلام من يك فرش سه متري ميبد دارم كه گلهاي آن از ابريشم است چند وقت است متوجه شدم يك قسمت خيلي كوچك انگار به پودش رسيده من تا به حال با فشار زياد جاروبرقي آن را جارو نكشيدع ام پشت آن قسمت را ديده ام اما سالم بود لطفا بفرماييد چه اتفاقي براي فرشم افتاده ممنون
سلام و عرض ادب این موردی که شما گفتید حتما باید دیده بشه تا تشخیص داده بشه شما میتونید به شماره تلگرام ۰۹۱۵۲۲۷۱۲۹۱ عکس همون قسمتو بفرستین تا نظر قطعی رو خدمت شما بگیم.
ولی این حالتی که شما گفتید دو حالت داره یا فرش از رو دچار بدخوردگی شده و یا اینکه دچار سابیدگی شده.
سلام وقت شما بخیر. برای ما که توی کار فرش هستیم و میخایم بزاریم توی انبار بهترین راه حل چی هست؟ تشکر بابت مطلب بسیار جامعی نوشتید.
سلام و عرض ادب
ببینید دوست عزیز بهترین مکان برای نگهداری فرش های دستبافت مکانی که تهویه مناسبی داسته باشه یعنی محیط خیلی گرم نباشه
نور نسبتا مناسبی داشته باشه و تاریکی کامل نباشه.
و اینکه هرچند وقت یکبار فرش هارو به صورت کامل باز کنید ( در صورت امکان در محیط های سرباز) که هوا بخوره و اینکه تمام جهات فرش از جمله رو و پشت فرش رو برسی کنید که خدای نکرده دچار
بیدخوردگی نشده باشن.
ولی اگر متوجه شدین فرش دچار بیدخوردگی شده حتما از نوعی سم با نام پریژن استفاده کنید.
و نکته ای دیگه که میتونم بگم اینکه مراقب باشید در محیط انبار رطوبت به فرش هاتون نرسه.
باز هم اگر سوالی بود ما در خدمتیم
سلام
من حدود ۶ماه فرشامو لول کرده بودم.اما یکیشو نفتالین نزدم.حالا اومدم و دیدم که چندتا کرم سیاه ریز توی فرش هست.شکلشون اصلا هیچ شباهتی به حشره بید نداشت.آیا اینها هم بید هستند یا نه؟؟؟؟؟؟؟
سلام وقت بخیر فرش و با سم خاصی به نام سم پریژن حتما سم پاشی کنید برای انجام نحوه سم پاشی حتما با شماره ۰۹۱۵۹۱۲۹۳۲۳ تماس بگیرید حتما راهنماییتون میکنن.
سلام من درفرش دستباف بید دیدم برای اولین بار نفتالین پودر کردیم ولول کردیم گذاشتیم کنار آیا میکشه بیدهارو؟تقریبا ده روزه
چندروز باید بمونه تا بکشه؟
سلام وقتتون بخیر اول اینکه نفتالین صرفا جهت پیشگیری از بید معمولا استفادهن میشه و زیاد نمیتونه تاثیر گزار باشه شما حتما از سم پریزن استفاده کنید و برای نحوه انجام کار با شماره ۰۹۱۵۹۱۲۹۳۲۳ یا ۰۵۱۳۷۱۳۶۶۰۲ تماس برقرار کنید.
با سلام و عرض ادب
از مطالب فوق العاده عالیتون ممنونم. ما یک فرش پشمی داریم که به علت رطوبت و عدم نورگیری ( یک حشراتی که شبیه به عکسی که شما گذاشتین نیستن بلکه مشکی رنگ و بدون بال هستن و تقریباً به اندازه ی یک موریانه یک کم کوچیک تر هستن) شروع به خوردن فرش کردن، میشه راهنمایی کنید که چکاری میتونم انجام بدم؟ آیا نفتالین میتونه اونها رو از بین ببره؟
سلام وقت بخیر از حتما از سمی به نام سم پریژن استفاده کنید و برای نحوه انجام این کار حتما با شماره ۰۹۱۵۹۱۲۹۳۲۳ یا ۰۵۱-۳۷۱۳۶۶۰۲ تماس برقرار کنید حتما نحوه انجام کارو به شما خواهند گفت.
سلام وقتتون بخیر من فرش ابریشم برای جهیزیم خریدم قرص نفالین خریدم برای هر فرش یه بسته کامل قرص هارو گزاشتم و با پتو مسافرتی بستم و پشت کمد گزلشتم معلوم نیست کی استفاده بکنم میگم ضرری که به فرش ها نمیرسه؟
سلام من یک فرش بید زده داشتم که به همراه دو فرش دیگم دادم قالیشویی برا ترمیم یک قالیچه پادری هم دارم البته اون سالمه ولی باز برایه اطمینان خودم با اب و سرکه و تاید شستمش ایا ممکنه اگر بیدی داخل باشه با شستن از بین بره یا نه
سلام وقتتون بخیر من فرش ابریشم برای جهیزیم خریدم قرص نفالین خریدم برای هر فرش یه بسته کامل قرص هارو گزاشتم و با پتو مسافرتی بستم و پشت کمد گزلشتم معلوم نیست کی استفاده بکنم میگم ضرری که به فرش ها نمیرسه؟
سلام نخ هایی که برای بافت تابلو فرشم استفاده میکردم بید زده .یکی گفت تو نفتالین یه هفته بذار و بعد بباف . اگه ببافم برای فرشم مشکلی پیش نمیاد ؟😔اگه وقتی هنوز توی چله وصل هستش از پشت بید بزنه قابل ترمیمه؟
سلام وقت بخیر…بابت مطالب کاربردی و مفیدتون بسیار سپاسگزارم
من یه تابلو فرش دست بافت دارم که چند وقته متوجه شدم بید زده.
جاروش زدم ونفتالین پودر کردم وریختم روی نخهای تابلو…آخه تابلو قاب گرفته هستش…نمیتونم لول کنم…به نظر شما آیا تاثیر گذار هست؟؟؟
لطفا لطفا خواهش میکنم راهنماییم کنید…بایدسم قوی تری باید استفاده کنم؟
درود مطالب جالبی در معرفی سم دوم وجود داشت ،و اینکه فرش را بید زده الان تصمیم داریم استفاده کنیم ،چه باید کرد ؟
سلام وقت بخیر، مطالب شما بسیار به من کمک کرد،وواقعا کاربردی وعالی بود.سپاس ازشما
من پارچه پشمی انگلیسی داشتم سالها هیچ بیدی به آن وارد نشد وقتی آن را در آب گذاشتم و بعد از خشک شدن آن ماده ضد بید داشت که شسته شد هجوم بیدها آن را سوراخ باران کرد پارچه تمام شد چه چیز به پارچه پشمی میزنند که نه بو دارد نه حساسیت و کوچکترین آسیبی حتی بعد از دهها سال مشکلی نداشت تا اینکه با خیس کردن آن خلاص شد
سلام و عرض ادب ممنون از مقاله محتوای جامع و جذابتون خدا خیرتون بده خواستم ازتون تشکر کنم جناب فرمانبر راجب مشاوره ای که دادین برای بید فرشم تمامی بید های فرشام از بین رفتن